Böbrek Taşı


Böbrek taşı çok rastlanılan bir hastalıktır. Kaç kişinin böbrek taşı hastalığıyla savaştığıyla ilgilili kesin bir bilgi yoktur. Böbrek yaşı idrar yolu içerisinde kristallerden oluşur ve sert bir kitle haline gelir.

Böbrek taşları ağrı ve kanamaya yol açmaktadır. Geçmişte günümüze göre çok yaygın olmayan bir hastalıktı fakat günümüzde insanlar diyet ve yaşam tarzı değişiklikleri yüzünden böbrek taşı hastalığıyla karşı karşıya kalıyorlar.

Böbrek taşı yaklaşık olarak her 10 kişiden birinde görülür. Erkeklerde 3 kat daha fazla görülüyor. 30-50 yaş aralığındaki insanların büyük bir taş oluşturma oranı daha yüksektir. Taş hastaları hayatlarında bir defadan fazla taş oluşturmakta.

Gaziantep’te üroloji sorunları ile başetmeniz için kliniğimizde sizi bekliyoruz. Bizimle iletişime geçin.

mehmet solakhan

[vc_row][vc_column width=”1/1″]

sertlesme-problemi
Sertleşme Problemine
 
Ameliyatsız
İlaçsız
 
Çözüm
 
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″]
Üroloji Uzmanı
Doç.Dr.Mehmet Solakhan
Mehmet Solakhan
Soru Sor
Cevaplasın
Randevu Alın
[fancy_heading h1=”1″ icon=”icon-lamp” style=”line” slogan=”Üroloji Uzmanı” title=”Doç. Dr. Mehmet Solakhan”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][trailer_box image=”621″ slogan=”Mehmet Solakhan ve Üroloji ile ilgili” title=”Videolar” link=”https://mehmetsolakhan.com/videolar/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_toggle title=”Hocam 5 aydır birlikteyiz hala bir gebelik belirtisi olmadı. Doktora gitsek faydası olur mu?” open=”false”]

1 yıl beklenilebilir. Korunmasız 1 yıl bekledikten sonra hala çocuk olmuyorsa o zaman doktora başvurmanızı öneririz.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hocam benim sorum şu. Ben 23 yaşındayım. 7 yıl önce bir varikosel ameliyatı oldum ve tekrar meydana geldi. Geçen sene incelemeler sonucunda yavaşlık olduğunu söylediler. Fakat bazı zamanlar sızlamalar oluyordu. İkinci ameliyatı olabildiğince ertelemek daha iyi diyorlar. Sizce bu doğru mu? Birde sıkı boxer giymemi öneriyorlar. Faydası olur mu?” open=”false”]Varikosel ameliyatları çok nadiren nüksedebilmektedir. Çok ciddi şekilde ağrı şikayeti yoksa veya sperm örneğinde bozukluk saptanmamışsa genellikle ikinci ameliyatı çok önermiyoruz. Ama spermde aşırı şekilde bir bozukluk, harekette bir yavaşlama ve şiddetli bir ağrı olduğu zamanlarda ikinci ameliyatı öneriyoruz.

Boxerdan ziyade dar çamaşır öneriyoruz. Bunun faydası oluyor. Çok ayakta duranlarda da varikosel tekrarlanması daha fazla oluyor.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hocam 2 yaşımda sol testiğim inmediği için ameliyatla indirdiler. Şu an sol testiğim sağa göre 2-3 cm daha küçük. İkisinin de yumurtasını ellediğimde biri daha küçük biri daha büyük. Bir sorun teşkil eder mi?” open=”false” css_animation=”bottom-to-top”]

İnmemiş testis ameliyatlarından sonra yumurtada bir miktar küçülme olabiliyor. Bir sıkıntı yapıp yapmayacağı, yapılacak testler neticesine göre değişir. Sperm tahlilinde önemli bir problem yoksa büyük bir ihtimalle bir sorun çıkmayacaktır.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hayat kadınıyla korunmasız ve isteksiz bir şekilde birlikte olduktan sonra penisimde et beni çıktı. Hastalık kapmış olabilir miyim?” open=”false” css_animation=”bottom-to-top”]

Et beni (biz buna genital siğil diyoruz – HPV enfeksiyonu) cinsel yolla bulaşır. Cinsel yolla bulaştığı için tekrarlanma ihtimali var. En yakın üroloji veya dermatoji uzmanına görünmenizi öneririz.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Penis sertleşmesi sorunu geçici mi kalıcı mı?” open=”false” css_animation=”bottom-to-top”]

Penis sertleşmesi sorununun birçok sebebi vardır. Bunlar yaşa bağlı olarak, hastalıklara bağlı olarak, ilaçlara bağlı olarak değişmektedir. Nasıl bir sertleşme problemi olduğunu daha detaylı araştırmak ve uygun tedaviyi sağlamak için yüzyüze görüşmek gerekir. En yakın üroloji uzmanına görünmenizde fayda var.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hocam bi kaç aydır sık idrara çıkıyorum. Hastaneye gittim tahlil yaptılar bişey çıkmadı. Ultrasonda temiz.” open=”false” css_animation=”bottom-to-top”]

Sık idrara çıkmanın değişik birsürü sebebi bulunmaktadır. Yaşa, cinsiyete, iklim değişikliklerine bağlı olarak, kullanılan ilaçlara bağlı olarak değişebilir. Bunu daha ayrıntılı incelemek için bir üroloji uzmanına görünmekte fayda var.

[/vc_toggle][/vc_column][vc_column width=”1/3″][icon_box icon=”icon-lamp” icon_position=”top” border=”1″ title=”Soru Sor” link=”https://mehmetsolakhan.com/uroloji-soru-cevap/”]Sizde Doç. Dr. Mehmet Solakhan’a Üroloji hakkında kendi sorularınızı sorabilirsiniz.

[/icon_box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_posts_grid loop=”size:6|order_by:date|post_type:post|categories:10″ grid_columns_count=”3″ grid_layout=”title|link_post,image|link_post,text|excerpt,link” grid_link_target=”_blank” grid_layout_mode=”masonry”][/vc_column][/vc_row]